Diş Eti Kanamasının Belirtileri ve Önleme Yöntemleri
Diş eti kanamasının belirtileri ve önleme yöntemleri nelerdir? diyorsanız doğru adrestesiniz demektir. Sizler için yazmış olduğum bu makalemde sorularınızın cevaplarını görmek için ekranınızı aşağıya doğru kaydırınız.
Diş eti kanamaları en çok bir elma ısırırken elmanın üzerine bulaşan kan lekei ile kendini belli eden, diş fırçalarken dişlerden daha yoğun kan gelmesi ile de kendini gösteren, bazen de uyurken sabahları uyanınca ağız içinde bulunan dişin dış yüzeyine yapışan kan pıhtıları ile kendini belli eden ve aynı zamanda da başka hastalıkların da habercisi olan genellikle vitamin ve trombosit eksikliğinden de meydana gelebilecek olan ağız içinde oluşan bir diş hastalığıdır.
Bu hastalık diş etlerine yapışan bakteri plaklarının renksiz olduğu ve diş etlerinin iltihaplanmasına ve kanamalarına neden olan diş etlerinde aşırı plak birikimi ile başlar. Diş eti kanaması, şişme, renk değişikliği, parlaklık ve kötü koku oluşturur.
Diş eti kanamalarına etki eden bazı unsurlar ise; Her zamanki ağız bakım ürünlerini değiştirmiş olmak, stres, bazı kan sulandırıcı ilaç kullanımları, gebelik, dişlere gereken bakımı yeterince yapamamak mesela hiç fırçalamıyor olmak, sağlıksız yapılan diyetler, C, A, K vitaminleri, kalsiyum ve çinko eksiklikleri, sigara içmek gibi faktörlerde etki edebilmektedir.
Not: Diş eti kanamasını önlemek için öncelikle bir uzman hekime başvurmak ve günlük ağız bakımını düzenli bir şekilde yapmak ve senede en az iki kez doktora gidip kontrolleri sağlamak gerekir.
Diş Eti Kanamasını Önlemek için Neler Yapmalıyız?
- Antiseptik gargaralar kullanın,
- Ilık tuzlu su ile gargara yapın,
- Yumuşak diş fırçası kullanın,
- Daha iyi temizleme sağladığı için son zamanlarda çıkan elektrikli diş fırçalarını kullanın,
- Uzman doktor tarafından verilen ilaçları, özel diş macunlarını, gargaraları ve ağrı kesicileri kullanın.
- Diş doktorunuzun önereceği önereceği diş ipini sabah ve akşam olmak üzere günde en az iki kez kullanın.
- Diş etlerinize limon sürerek de enfeksiyon ve bakteri oluşumunu engelleyebilirsiniz.
- Asla ne olursa olsun bir başkasının diş fırçasını kullanmayınız.
- Diş fırçanızı yılda iki kez mutlaka değiştirin.
dş sağlığı çok önemli
diş sağlığı çok önemli
diş sağığına dikkat etmeliyiz